Avant 423

Publicerad: 6/5, 2021

Avant 400-serien är de små stora maskinerna som passar vid många typer av arbete. De kan utrustas med de flesta av de stora maskinernas tillval, samtidigt som smidighet och låg vikt bibehålls. Serien har låg arbetsvikt och är lätt att transportera mellan olika arbetsplatser. Denna serie har tillsammans med 500-serien en given plats på gårdar runt om i Sverige.

Speciell midjestyrning

Något som verkligen kännetecknar Avant är dess utformning där man sitter på framdelen av midjan istället för att sitta ovanpå motorn på bakdelen som de flesta andra. Detta har en rad fördelar. Dels så sitter man mycket närmre lyftbommen och således även redskapet, en normallång person behöver knappt luta sig framåt för att ha sikt ner till redskapsfästet. Man använder även sig själv som motvikt, detta märks framförallt om man lyfter tungt med maximalt rattutslag, man lyfter 10-20% mer beroende på storlek på maskin.

Jämför man en Avant R35 och 635 som är motsvarande kapacitet på så lyfter de lika mycket i rakt tillstånd men vid fullt svängd maskin lyfter 635 ca 150kg mer än R35, något beroende på vikten på personen som kör. Man sitter även alltid med redskapet rakt framför sig, vilket gör att jobb där sikten kring redskapet är viktigt utförs lättare, t.ex. vid sopning, snöröjning osv.

Vårt produktutbud

Skaffa en hemsida från Dreamscape Interactive - en hemsidebyrå i Gävle.